Crinii se întâlnesc atât în mitologia greacă, ca simbol al purității, cât și în cea romană, acolo unde sunt asociați frumuseții, însăși zeița Venus fiind invidioasă pe gingașa floare. Datorită cultivării extensive, crinii pot avea forme diverse și diferite modele, petalele ce se deschid larg fiind de cele mai multe ori răsfrânte. Crinul alb poate avea o adâncă înțelegere a spiritualității și inocenței, iar cel galben reprezintă sănătatea și regenerarea. Unul dintre cele mai populare tipuri de crini este cel roz cu petale punctate, ce amintește de cerul înstelat, semnificând ambiția, pasiunea și curajul de a împlini visurile și de a atinge perfecțiunea. O altă asociere a acestor flori este aceea a onoarei, datorită caselor regale ce le foloseau în formă stilizată, un buchet de crini comunicând astfel noblețea inimii și considerația.
Nobilele buchete de crini impresionează prin sensibilitatea și rafinamentul lor, fiind atribuite inimilor generoase și înțelegătoare, ce merită a fi cinstite și apreciate. Aranjamentele ce conțin crini imperiali, sau stargazer cum mai sunt denumiți datorită petalelor punctate, semnifică distincția și gingășia, precum și ambiția de a urma visurile și încurajarea de a depăși orice obstacolo pentru a le îndeplini. Fascinația crinilor poate fi observată peste tot în lume, aceste flori fiind foarte apreciate și des folosite în aranjamentele florale pentru diverse ocazii. Crinii pot da eleganță și delicatețe buchetelor în care sunt plasați, iar în funcție de coloritul petalelor transmit anumite emoții. Cei mai des folosiți sunt crinii albi și roz, semnificând puritatea și renașterea, respectiv prosperitatea și romantismul. Crinii galbeni sunt oferiți pentru a-i ura persoanei multă sănătate și noroc, sau însănătoșire grabnică.
Florile crinilor sunt largi, cu tepale răsfrânte ce creează forma distinctă, și răspândesc un miros puternic, plăcut, atunci când înfloresc primăvara târziu sau la începutul verii. La baza fiecărei flori se află nectar, iar semnitele se coc înspre sfârșitul verii. Majoritatea varietăților acestei plante sunt hibrizi și nu cresc din semințe. Crinul este cultivat extensiv în multe părți ale lumii datorită rezistenței sale deosebite, atât în aer liber cât și în interior, existând numeroase nuanțe și variații ale modelelor. Frumusețea crinilor a fost observată încă din timpul vechilor greci, această floare fiind întâlnită în multe dintre miturile lor religioase. În prezent, buchetele ce folosesc crini sunt deosebite și elegante, fiind foarte populare în rândul clienților ce doresc să își exprime sentimentele în mare stil.
Citește mai mult
Citește mai puțin
Buchete.ro
Abonare la newsletter!
2005 - 2024 Buchete.ro este un proiect al SC Avante Consultin Team SRL Identificare fiscală : RO17434780
Toate drepturile rezervate. Buchete.ro este Marcă Înregistrată
Copierea parțială sau integrală a textelor sau imaginilor este strict interzisă. Încălcarea acestor drepturi reprezintă infracțiune Buchete.ro este marca inregistrata cu numarul M 2015 07200.
Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor. Pentru mai multe informaţii despre acest subiec vizitaţi secţiunea Termeni şi condiţii. Sunt de acord