Floriile

Cateva amanunte despre sarbatoare, despre ce insamna aceasta pentru romani si cum sarbatorim noi, aceasta mare sarbatoare. Deasemenea, cateva recomandari si sfaturi !

Sarbatoarea Floriilor este fara indoiala o sarbatoare foarte importanta la romani, atat prin aspectul sau religios dar si prin numarul celor ce isi serbeaza onomastica, in 2013 acest numar depasind cifra de 1,5 milioane romani. Din punct de vedere religios, aceasta sarbatoare marcheaza intrarea lui Iisus Hrisots in Ierusalim, cu cinci zile inainte de patimile Sale.

Cei ce poarta numele de flori se sarbatoreau prin petreceri inca de pe vremea romanilor, chiar daca sunt in Postul Pastelui. Printre cei care isi serbeaza onomastica in aceasta zi, sunt cei ce poarta numele: Anemona, Brandusa, Camelia, Codrut(a), Crin(a), Crizantema, Delia, Floarea, Flora, Florenta, Florentin, Florentina, Florica, Florin(a), Garofita, Iris, Lacrimioara, Laur(a), Laurentiu, Margareta, Mugurel, Narcis(a), Violeta, Viorel(a), Viorica

Credinciosii ortodocsi merg la biserica, asista la slujba si pleaca purtand ramuri de salcie sfintita. Crengutele de salcie amintesc de faptul ca in momentul in care Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, oamenii l-au intampinat cu multa bucurie si speranta in suflete purtand cu ei ramuri tinere, simbol al tineretei.

Floriile marcheaza inceputul patimilor lui Iisus Hristos, simbolizand durerea si chinurile pe care Iisus le-a indurat ca pacatele oamenilor sa fie iertate.

Credinciosii ortodocsi merg la biserica, asista la slujba si pleaca purtand ramuri de salcie sfintita. Crengutele de salcie amintesc de faptul ca in momentul in care Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, oamenii l-au intampinat cu multa bucurie si speranta in suflete purtand cu ei ramuri tinere, simbol al tineretei, al renasterii.

Floriile marcheaza inceputul patimilor lui Iisus Hristos, simbolizand durerea si chinurile pe care Iisus le-a indurat ca pacatele oamenilor sa fie iertate.

Acum cateva sute de ani, Duminica Floriilor mai purta numele de "Duminica Aspirantilor" caci cei care nu fusesera botezati mergeau la episcop pentru a fi crestinizati, sau "Duminica gratierilor", caci tot in aceasta zi, regii si imparatii acordau gratieri condamnatilor.